Разлика помеѓу преработките на „Инвестициска банка“

с
Бот: козметички промени
с (Бот додава Шаблон: Без извори)
с (Бот: козметички промени)
Инвестиционите банки се разликуваат од [[Брокер|брокерските куќи]] кои се занимаваат со купопродажва на акции и обврзници. Меѓутоа некои компании дејствуваат истовремено и како брокери и како инвестициони банки. Во тие компании спаѓаат најпознатите светски финансиски институции.
 
== Главни активности и организациони единици ==
 
Основна функција на инвестиционите банки е купопродажба финансиски производи за своите клиенти но и за свое име и сметка.
Инвестиционото банкарство е поделено на т.н предна канцеларија, средна канцеларија и задна канцеларија.
 
=== Предна канцеларија ===
Инвестиционото банкарство е термин кој произлегува од терминот инвестициона банка и вклучува помагање на клиентите да креираат профит на пазарот на капитал како и давајки им совети за преструктуирања, аквизиции и тн.
 
941.847

уредувања