Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Илинденско востание“

с
Одринско
с (Одринско)
 
Се саобразив со идеолошкиот услов да не ги менувам MК Википедија страници, доколку не ги признавам официално прифатените во РМ ставови за сушноста на јазикот и народот. Затоа пишам само на дискусионите страници и се надевам некоj да ги вземе предвид моите белешки и да промени нешто. Во случиjов станува збор за детаjл од фактологиjата (коjа ако биде точна ќе добие МК Википедиjа и В-jа како цело): Ресен не бил ослободен за време на Илинденското (Илинденско-Преображенското) востание. Поздрав, --[[User:Антон|Антон]] 14:44, 29 Apr 2005 (UTC)
 
== Одринско ==
 
Това че и българите от Одринско са востанали и че '''истата организация''' (ТМОРО) ги е организирала просто требва да се спомене, иначе прикривате факти. Не станува збор за гледни точки, а за факти, оставете луѓете после сами да си ги тълкуват. --[[User:5ko|5ko]] 16:49, 8 May 2005 (UTC)
398

уредувања