Разлика помеѓу преработките на „Устав на ВМОРО“

Додадени 60 бајти ,  пред 10 години
нема опис на уредувањето
*'''''Член 12. Функционерите се изборни.'''''
 
*'''''Член 13. Паралелно со легалната дејност постои и четничкиот институт од нелегални сили'''''.
 
*'''''Член 14. Околиските, окружните и Централниот Комитет имаат свои соодветни печати.'''''
 
*'''''Член 15. Организацијата се служи со својата тајна пошта.'''''
 
*'''''Член 16. Материјални средства организацијата си ги прибира од: Редовни членски влогови, Доброволни прилози и налози, Прилози и податоци испратени за организацијата од туѓина, Казни, Непредвидени приходи добиени со сила на оружјето.'''''
 
*'''''Член 17. Секој што ќе му наштети на делото се казнува согласно Правилникот.'''''
 
*'''''Член 18. Врз основа на овој устав е изработен подетален правилник на организацијата.'''''