Разлика помеѓу преработките на „Марина Мијаковска“

Додадени 24 бајти ,  пред 10 години
 
 
'''Марина Мијаковска''' [[Родена на, 8 Јули 1984 г. , во Скопје, Република Македонија]] е македонска поетеса, есеист и книжевен критичар.
 
 
Родена е на 08 07 1984 г. во Скопје, Р. Македонија.
 
Дипломира на Филолошкиот факултет ''Блаже Конески'' на Катедрата за Општа и компаративна книжевност во 2007 г.Истата година посетувала предавања од областа на родовите студии во истражувачкиот центар за родови студии ''ЕвроБалкан'' -Скопје.
27

уредувања