Разлика помеѓу преработките на „Разговор со корисник:Misos“

Здраво Милош. Одлична работа што ни притекна на помош со вака убава алатка. Бидејќи текстовите се целосни, а системот лесен (колку што те разбрав), дали тоа значи дека мислиш да се создадат Викивести или портал за тековни настани ([[:en:Portal:Current events|како овој]])? Тоа не видов дека го имаш разјаснето на страницата. Немајќи можност ние, како што можеше да видиш, планиравме само еден шаблон со наслови (т.е. опис на настаните во една реченица) а не содржини, кој би одел на главната. Но ако сметаш дека ова може да работи ефективно и дека имаме кадар, тогаш нема проблем и друго да е. Само би сакал да ми разјасниш што конкретно мислиш да биде. --[[Корисник:Bjankuloski06|Б. Јанкулоски]] <small>([[Разговор со корисник:Bjankuloski06|разговор]])</small> 22:32, 30 јануари 2010 (UTC)
:Мојата идеја е во почеток, еднаш дневно (пр. во 12 по полноќ, може и почесто) ботот да креира статии со содржините од дневните вести на SETimes (може и [http://www.voanews.com/macedonian/ VOA]). Тие статии понатаму некој корисник може да ги викифицира, категоризира (доколку не го решам ова автоматски) и да ги додаде најинтересните на главната страница. Нормално, тие што не требаат може да се бришат. Сакам да има некој корисник што ќе го прави ова за да се следи работата на ботот, да не прави глупости. Кога ќе заклучиме дека се работи како што треба, може сите работи да се прават автоматски, па корисниците да си додаваат свои вести, вон овие извори. Се надевам дека бев појасен. --[[User:Misos|Милош]] <small>([[User talk:Misos|разговор]])</small> 19:12, 31 јануари 2010 (UTC)
 
==Egmontbot==
Thank you, I'll do my best! --[[User:Egmontaz|<b><font color="#082567">ЕгмонтаЗ</font></b><font color="#CD5B45">♤</font>]]<i><font color="#F0E130"> <sup>[[User talk:Egmontaz|разговор]]</sup></font></i> 13:46, 1 март 2010 (UTC)
73

уредувања