Разлика помеѓу преработките на „Асоцијација на тениските професионалци“

нема опис на уредувањето
 
Организација за женските професионални тенисерки се вика [[Женска Тениска Организација]].
 
== АТП Тур ==
 
АТП Турот го сочинуваат натпреварите во [[Гренд Слем|Гренд Слемовите]], [[АТП Мастерс 1000]], [[АТП Мастерс 500]], [[АТП Мастерс 250]], [[АТП Џеленџер Серијата]], [[Фјучерс Турнаментите]]. АТП исто така ги организира [[Светскиот Тимски Куп]], кој се игра во [[Дизелдорф]] и [[АТП Чемпионс Тур]].
 
Деталите за професионалните тениски турнири се:
 
{| class="wikitable"
|- bgcolor="#c7dcf6"
! Настан !! Број !! Парична награда ([[Американски долар|УСД]]) !! поени за победникот || Извршно тело
|-
| [[Гренд Слем]] ||align="center"| 4 ||align="right"| видете индивидуални статии ||align="center"| 2,000 || ИТФ
|-
| [[АТП Финале на Светкиот Тур]] ||align="center"| 1 ||align="right"| 4,450,000 ||align="center"| 1100-1500 || АТП & ИТФ
|-
| [[АТП Мастерс 1000]] ||align="center"| 9 ||align="right"| 2,450,000 - 3,645,000 ||align="center"| 1000 || АТП
|-
| [[АТП Мастерс 500]] ||align="center"| 11 ||align="right"| 755,000 - 2,100,000 ||align="center"| 500 || АТП
|-
| [[АТП Мастерс 250]] ||align="center"| 40 ||align="right"| 416,000 - 1,024,000 ||align="center"| 250 || АТП
|-
| [[АТП Светски Тимски Тур]] ||align="center"| 1 ||align="right"| 1,750,000 ||align="center"| - || АТП
|-
| [[АТП Челенџер Серијата]] ||align="center"| 178 ||align="right"| 35,000 - 150,000 ||align="center"| 75 - 125 || АТП
|-
| [[ФГјучерс Турнири]] ||align="center"| 534 ||align="right"| 10,000 и 15,000 ||align="center"| 17 - 33 || ИТФ
|}