Разлика помеѓу преработките на „Зимски олимписки игри 1928“

* [[Боб на Зимските олимписки игри 1928|Боб]]
* [[Брзо лизгање на Зимските олимписки игри 1928|Брзо лизгање]]
* [[Скелетон на Зимските олимписки игри 1928|Скелетон]]
* [[Хокеј на мраз на Зимските олимписки игри 1928|Хокеј на мраз]]
* [[Уметничко лизгање на Зимските олимписки игри 1928|Уметничко лизгање]]
 
Демонстративни спортови на игрите биле воена патрола (спорт сличен на [[биатлон]]) и еден вид на тркачки спорт со санки, влечени од кучиња, при што возачот бил на скии, а не на санката.
 
== Распоред на натпревари ==
Во продолжение е даден распоред на натпреварите по натпреварувачки денови, но само во спортовите за кои иле доделени медали.
{| class="wikitable" style="margin:0.5em auto; font-size:90%;"
|-
|bgcolor=#00cc33| ● ||Церемонија на отворање|| bgcolor=#3399ff| ● ||Квалификациски натпревари|| bgcolor=#ffcc00| ● ||Финални натпревари||bgcolor=#ee3333 | ● ||Церемонија на затворање
|-
{{end box}}
{| class="wikitable" style="margin:0.6em auto; font-size:100%; line-height:1.25em;"
|-
! colspan=3|Число !!width=15|11 !!width=15|12 !!width=15|13 !!width=15|14 !!width=15|15 !!width=15|16 !!width=15|17 !!width=15|18 !!width=15|19 !! Медали
|-
| colspan=2 |Церемонии
<!-- Слика -->|[[Податотека:Olympic rings.svg|21п|center]]
<!-- 11 -->| bgcolor=#00cc33 align=center|●
<!-- 12 -->|
<!-- 13 -->|
<!-- 14 -->|
<!-- 15 -->|
<!-- 16 -->|
<!-- 17 -->|
<!-- 18 -->|
<!-- 19 -->| bgcolor=#ee3333 align=center|●
<!-- T -->|
|- align="center"
| align="left" colspan=2| [[Боб на Зимските олимписки игри 1928|Боб]]
<!-- Слика -->|[[Податотека:Bobsleigh pictogram.svg|20п]]
<!-- 11 -->|
<!-- 12 -->|
<!-- 13 -->|
<!-- 14 -->|
<!-- 15 -->|
<!-- 16 -->|
<!-- 17 -->|
<!-- 18 -->| bgcolor="#3399ff" |
<!-- 19 -->| bgcolor=#ffcc00 | 1
<!-- T -->| 1
|- align="center"
| align="left" colspan=2| [[Брзо лизгање на Зимските олимписки игри 1928|Брзо лизгање]]
<!-- Слика -->|[[Податотека:Speed skating pictogram.svg|20п]]
<!-- 11 -->|
<!-- 12 -->|
<!-- 13 -->| bgcolor=#ffcc00 | 2
<!-- 14 -->| bgcolor=#ffcc00 | 2
<!-- 15 -->|
<!-- 16 -->|
<!-- 17 -->|
<!-- 18 -->|
<!-- 19 -->|
<!-- T -->| 4
|- align="center"
| align="left" colspan=2 | [[Нордиска комбинација на Зимските олимписки игри 1928|Нордиска комбинација]]
<!-- Слика -->|[[Пдоатотека:Nordic combined pictogram.svg|20п]]
<!-- 11 -->|
<!-- 12 -->|
<!-- 13 -->|
<!-- 14 -->|
<!-- 15 -->|
<!-- 16 -->|
<!-- 17 -->| bgcolor="#3399ff" |
<!-- 18 -->| bgcolor=#ffcc00 | 1
<!-- 19 -->|
<!-- T -->| 1
|- align="center"
| align="left" colspan=2| [[Скијачко трчање на Зимските олимписки игри 1928|Скијачко трчање]]
<!-- Слика -->|[[Податотека:Cross country skiing pictogram.svg|20п]]
<!-- 11 -->|
<!-- 12 -->|
<!-- 13 -->|
<!-- 14 -->| bgcolor=#ffcc00 | 1
<!-- 15 -->|
<!-- 16 -->|
<!-- 17 -->| bgcolor=#ffcc00 | 1
<!-- 18 -->|
<!-- 19 -->|
<!-- T -->| 2
|- align="center"
| align="left" colspan=2| [[Скијачки скокови на Зимските олимписки игри 1928|Скијачки скокови]]
<!-- Слика -->|[[Податотека:Ski jumping pictogram.svg|20п]]
<!-- 11 -->|
<!-- 12 -->|
<!-- 13 -->|
<!-- 14 -->|
<!-- 15 -->|
<!-- 16 -->|
<!-- 17 -->|
<!-- 18 -->| bgcolor=#ffcc00 | 1
<!-- 19 -->|
<!-- T -->| 1
|- align="center"
| align="left" colspan=2| [[Скелетон на Зимските олимписки игри 1928|Скелетон]]
<!-- Слика -->|[[Податотека:Skeleton pictogram.svg|20px]]
<!-- 11 -->|
<!-- 12 -->|
<!-- 13 -->|
<!-- 14 -->|
<!-- 15 -->|
<!-- 16 -->|
<!-- 17 -->| bgcolor=#ffcc00 | 1
<!-- 18 -->|
<!-- 19 -->|
<!-- T -->| 1
|- align="center"
| align="left" colspan=2| [[Уметничко лизгање на Зимските олимписки игри 1928|Уметничко лизгање]]
<!-- Слика -->|[[Податотека:Figure skating pictogram.svg|20п]]
<!-- 11 -->|
<!-- 12 -->|
<!-- 13 -->|
<!-- 14 -->| bgcolor="#3399ff" |
<!-- 15 -->|
<!-- 16 -->| bgcolor="#3399ff" |
<!-- 17 -->| bgcolor=#ffcc00 | 1
<!-- 18 -->| bgcolor=#ffcc00 | 1
<!-- 19 -->| bgcolor=#ffcc00 | 1
<!-- T -->| 3
|- align="center"
| align="left" colspan=2| [[Хокеј на мраз на Зимските олимписки игри 1928|Хокеј на мраз]]
<!-- Слика -->|[[Податотека:Ice hockey pictogram.svg|20п]]
<!-- 11 -->| bgcolor="#3399ff" |
<!-- 12 -->| bgcolor="#3399ff" |
<!-- 13 -->| bgcolor="#3399ff" |
<!-- 14 -->|
<!-- 15 -->|
<!-- 16 -->| bgcolor="#3399ff" |
<!-- 17 -->| bgcolor="#3399ff" |
<!-- 18 -->| bgcolor="#3399ff" |
<!-- 19 -->| bgcolor=#ffcc00 | 1
<!-- T -->| 1
|- align="center"
| align="left" colspan=3| '''Медали'''
<!-- 11 -->|
<!-- 12 -->|
<!-- 13 -->| bgcolor=#ffcc00 | 2
<!-- 14 -->| bgcolor=#ffcc00 | 3
<!-- 15 -->|
<!-- 16 -->|
<!-- 17 -->| bgcolor=#ffcc00 | 3
<!-- 18 -->| bgcolor=#ffcc00 | 3
<!-- 19 -->| bgcolor=#ffcc00 | 3
<!-- T -->|'''14'''
|-
{{end box}}
 
== Земји-учеснички ==