Разлика помеѓу преработките на „VІІ македонски конгрес“

нема опис на уредувањето
'''''Седмиот конгрес''''' на македонските друштва во [[Бугарија]] со својата работа започнал на 30 јули и зседавал до 5 август [[1900]] година. На овој когрес присуствувале 91 делегат, а меѓу нив биле и [[Гоце Делчев]] и [[Ѓорче Петров]]. ''Седмиот конгрес'' констатиралеконстатирал дека причините за недоразбирање помеѓу [[ТМОРО]] и [[Врховен македонско-одрински комитет]] лежат во:<blockquote>
'''''различноста на програмите и во духот на дејците'''''<ref><small>''К.Пандев, Националноослободително движење во Македонија и Тракија од 1879-1903,Софија,1979,220.''</small></ref>
</blockquote>
Од една страна бил ''ВМК'', кои се залагал првенстевено за ''дипломатија'', и неговат програма повеќе наликувала како да произлегува од<blockquote>
'''''некави државни задачи на Бугарија, и се става не само во унисон туку и во зависност од неа'''''<ref> <small>''К.Пандев, Националноослободително движење во Македонија и Тракија од 1879-1903,Софија,1979,220.''</small></ref>
</blockquote>