Разлика помеѓу преработките на „VІІ македонски конгрес“

нема опис на уредувањето
 
'''''3. Автономијата на Македонија не треба да се поврзува со таа на кнежеството поради некакви идни комбинации.'''''<ref> <small>''К.Пандев, Националноослободително движење во Македонија и Тракија од 1879-1903,Софија,1979,221.''</small></ref>
Врз овие начела кои биле прифатени од конгресот дошло до промена на уставот на ''ВМК''.'''''Меѓутоа VІІ македонски конгрес само ги ублажил , но не ги остранил против речностите ... Напротив. Тие се продлабочиле и усложниле'''''.<ref>''<small>Д. Димески, Гоце Делчев...,108.</small>'' <blockquote/ref>
 
'''''Меѓутоа VІІ македонски конгрес само ги ублажил , но не ги остранил против речностите ... Напротив. Тие се продлабочиле и усложниле'''''.<ref>''<small>Д. Димески, Гоце Делчев...,108.</small>'' </ref>
</blockquote>
== Референци ==
{{наводи}}