Разлика помеѓу преработките на „VІІ македонски конгрес“

нема опис на уредувањето
'''''некави државни задачи на Бугарија, и се става не само во унисон туку и во зависност од неа'''''<ref> <small>''К.Пандев, Националноослободително движење во Македонија и Тракија од 1879-1903,Софија,1979,220.''</small></ref>
</blockquote>
На седмиот конгрес била покрената расправа со цел за да се дојде до согласие во програмите на двете организации. На когресот биле донесени следните начела: 1. Македонското движење по својата природа е масовно 2. Тоа не е и не може да биде дело на политиканти дипломати 3. Автономијата на Македонија не треба да се поврзува со таа на кнежеството поради некакви идни комбинации.
 
== Референци ==
{{наводи}}