Разлика помеѓу преработките на „VІІ македонски конгрес“

Нема измена во големината ,  пред 11 година
нема опис на уредувањето
'''''различноста на програмите и во духот на дејците'''''<ref><small>''К.Пандев, Националноослободително движење во Македонија и Тракија од 1879-1903,Софија,1979,220.''</small></ref>
</blockquote>
'''''Од една страна бил ''ВМК'', кои се залагал првенстевено за дипломатија, и неговат програма повеќе наликувала како да произлегува од<blockquote>
'''''некави државни задачи на Бугарија, и се става не само во унисон туку и во зависност од неа'''''<ref> <small>''К.Пандев, Националноослободително движење во Македонија и Тракија од 1879-1903,Софија,1979,220.''</small></ref>
</blockquote>
== Референци ==