Разлика помеѓу преработките на „VІІ македонски конгрес“

нема опис на уредувањето
(Создадена страница со: '''''Седмиот конгрес''''' на македонските друштва во Бугарија со својата работа започн...)
 
'''''Седмиот конгрес''''' на македонските друштва во [[Бугарија]] со својата работа започнал на 30 јули и зседавал до 5 август [[1900]] година. На овој когрес присуствувале 91 делегат, а меѓу нив биле и [[Гоце Делчев]] и [[Ѓорче Петров]]. ''Седмиот конгрес'' констатирале дека причините за недоразбирање помеѓу [[ТМОРО]] и [[Врховен македонско-одрински комитет]] лежат во:<blockquote>
'''''различноста на програмите и во духот на дејците'''''<ref>Внеси текст на фуснота</ref>
</blockquote>