Разлика помеѓу преработките на „Кечуанска азбука“

нема опис на уредувањето
(Создадена страница со: '''Кечуанската азбука''' е писмо кое го користи кечуанскиот јазик и се базира на латини...)
 
'''Кечуанската азбука''' е писмо кое го користи [[кечуанскиот јазик]] и се базира на латиницата[[латиница]]та.
 
==Правопис==
===За странски зборови===
 
За странските зборови кечуанскиот користи и додатни букви, најчесто присвоени од шпанскиот[[шпански]]от.
 
{|class="wikitable" style="margin:0 auto; width:3580px; align="left"; border-collapse:collapse;"