Разлика помеѓу преработките на „Скратеници во македонскиот јазик“

 
Истите овие скратеници можат да се запишат и со соодветните латинични букви според меѓународните стандарди.
 
==Шестта група скратеници==
 
Со поврзувањето на првата и последната буква или последниот слог се добиваат скратеници како<ref name="правопис"/>:
 
:'''д-р''' - ''доктор''
:'''м-р''' - ''магистер''
:'''г-ѓа''' - ''госпоѓа''
:'''г-ца''' - ''госпоѓица''
 
==Наводи==