Разлика помеѓу преработките на „Красимир Каракачанов“

Откажано уредување 888838 (автор: 88.80.102.209 | Разговор)
(Откажано уредување 888838 (автор: 88.80.102.209 | Разговор))
Откако бугарските власти решија да ги отворат досиејата на политичарите, излезе на виделина дека Красимир Каракачанов бил соработник на поранешната комунистичка бугарска служба за државна безбедност под прекарот Иван.
Според некои, овој бугарски националист е вмешан и во активностите за бугаризирање преку агитација на одреден дел од македонското население во Албанија и негирањето на постоење на Македонци во Албанија претендирајќи да ги претстави како "Бугари" [http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=63550]; [http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=63468]. Неговата политика е по секоја цена, употребувајќи најрадикални мерки, да се негира постоењето на Македонците како етничка реалност и нивно прикажување како етнички Бугари.
Дејноста и постапките на Каракачанов се толерираат од страна на официјалните власти на Република [[Бугарија]].
 
==Надворешни врски==
* [http://www.macedoniainfo.com/karakachanov.htm Каракачанов го претвори легендарното ВМРО во партија за лична употреба] {{bg}}
* [http://www.sedembg.com/69/page6.htm Македонскиот дом е изграден врз подарена општинска земја] {{bg}}
 
{{Бугарија-политичар-никулец}}
 
73

уредувања