Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Инкубатор“

Средување
(Средување)
{|
|valign=top|
'''Содржина (133136 статии)'''
----
*'''Наука (8084)'''
**'''Природни науки (47)'''
***'''Математика (5)''': [[Таблица на вистинитост]] {{·}} [[Природен логаритам]] {{·}} [[Просек]] {{·}} [[Варијанса]] {{·}} [[Стандардно отстапување]] {{·}}
***'''Биологија (11)''': [[Американски алигатор]] {{·}} [[Животна средина]] {{·}} [[Бел носорог]] {{·}} [[Суматрански носорог]] {{·}} [[Индиски носорог]] {{·}} [[Јавански носорог]] {{·}} [[Снежен леопард]] {{·}} [[Јагуар]] {{·}} [[Епидемиологија]] {{·}} [[Бременост]] {{·}} [[Бактериофаг]] {{·}}
***'''Физика (0)''':
***'''Хемија (0)''':
***'''Географија (26)''': [[Куритиба]] {{·}} [[Улан Батор]] {{·}} [[Струга]] {{·}} [[Кратово]] {{·}} [[Гевгелија]] {{·}} [[Берово]] {{·}} [[Велес]] {{·}} [[Лаос]] {{·}} [[Сан Марино]] {{·}} [[Боливија]] {{·}} [[Перу]] {{·}} [[Еквадор]] {{·}} [[Парагвај]] {{·}} [[Бордо]] {{·}} [[Лион]] {{·}} [[Минхен]] {{·}} [[Барселона]] {{·}} [[Ница]] {{·}} [[Хрватска]] {{·}} [[Црна Гора]] {{·}} [[Србија]] {{·}} [[Босна и Херцеговина]] {{·}} [[Полска]] {{·}} [[Романија]] {{·}} [[Албанија]] {{·}} [[Шпанија]] {{·}}
***'''Астрономија (3)''': [[Повеќеѕвезден систем]] {{·}} [[Макемаке]] {{·}} [[Херцшпрунг-Раселов дијаграм]] {{·}}
***'''Информатика (2)''': [[Софтверска пиратерија]] {{·}} [[Колаборативни компјутерски системи]] {{·}}
**'''Општествени науки (3337)'''
***'''Историја (1415)''': [[Античка историја]] {{·}} [[Балкански пропаганди во Македонија]] {{·}} [[Битка кај Хатин]] {{·}} [[Бугарска Егзархија]] {{·}} [[Историја на Франција]] {{·}} [[Историја на САД]] {{·}} [[Историја на Германија]] {{·}} [[Османлиска империја]] {{·}} [[Втора светска војна]] {{·}} [[Историја на Европа]] {{·}} [[Историја на Шпанија]] {{·}} [[Венецијанска република]] {{·}} [[Османлиска Грција]] {{·}} [[Историја на Русија]] {{·}} [[Полско-литванска унија]] {{·}}
***'''Економија (4)''': [[Финансиска криза]] {{·}} [[Менаџмент]] {{·}} [[Меѓународен туризам]] {{·}} [[Картел]] {{·}}
***'''Философија (0)''':
***'''Психологија (2)''': [[Психологија на личноста]] {{·}} [[Хипноза]] {{·}}
***'''Социологија (4)''': [[Социјализација]] {{·}} [[Криминологија]] {{·}} [[Анархизам]] {{·}} [[Девијација (социологија)]] {{·}}
***'''Право (32)''': [[Посвојување]] {{·}} [[Кривична намера]] {{·}} [[Кривично право]] {{·}}
***'''Етнологија (2)''': [[Ацтеки]] {{·}} [[Курди]] {{·}}
***'''Лингвистика (8)''': [[Јапонски јазик]] {{•}} [[Паштунски јазик]] {{•}} [[Урду јазик]] {{•}} [[Лаошки јазик]] {{•}} [[Тонгански јазик]] {{•}} [[Фиџиски јазик]] {{•}} [[Баскиски јазик]] {{•}} [[Виетнамски јазик]] {{·}}
 
----
*'''Биографија (1413)''': [[Адолф Хитлер]] {{·}} [[Владимир Крамник]] {{·}} [[Леонард Ојлер]] {{·}} [[Исус Христос]] {{·}} [[Јулијан Отпадник]] {{·}} [[Роберт Хибнер]] {{·}} [[Никола Вапцаров]] {{·}} [[Дида]] {{·}} [[Нанак]] {{·}} [[Карлос Кастанеда]] {{·}} [[Марија Антоанета]] {{·}} [[Дорис Лесинг]] {{·}} [[Конрад Аденауер]] {{·}} [[Бијонсе Ноулс]] {{·}}
----
*'''Уметност (5)'''
**'''Сликарство (0)''':
**'''Музика (1)''': [[Љубовна песна]] {{·}}
**'''Архитектура (1)''': [[Вестминстерска палата]] {{·}}
**'''Филм (0)''':
**'''Фотографија(0)''':
**'''Литература (3)''': [[Гилгамеш (еп)]] {{·}} [[Шагринска кожа]] {{·}} [[Хари Потер]] {{·}}
----
*'''Религија (5)''': [[Вистински Крст]] {{·}} [[Историја на христијанството]] {{·}} [[Рано христијанство]] {{·}} [[Исламска историја]] {{·}} [[Историја на Јудаизмот]] {{·}}
----
*'''Митологија (1)''': [[Ала]] {{·}}
----
*'''Спорт (8)''': [[Кошарка]] {{·}} [[2009 ФИФА Куп на Конфедерации]] {{·}} [[НБА]] {{·}} [[Милан]] {{·}}
**'''Шах (4)''': [[Француска одбрана]] {{·}} [[Мат (шах)]] {{·}} [[Шаховско отворање]] {{·}} [[Средишница]] {{·}}
----
*'''Транспорт (1)''': [[Автомобил]] {{·}}
----
*'''Технологија (0)''':
----
*'''Политика (1)''': [[Грчко-турски односи]]{{·}}
----
*'''Организации (1)''': [[Гинисови рекорди]] {{·}}
----
*'''Компании (3)''': [[Ернст & Јанг]] {{·}} [[Проктер и Гембл]] {{·}} [[KPMG]] {{·}}
----
*'''Кулинарство(1)''': [[Турска кујна]] {{·}}
----
*'''Друго (8)''': [[Толкување]] {{·}} [[Институт за класични студии]] {{·}} [[Чудовиштето од Лох Нес]] {{·}} [[Академија]] {{·}} [[Театарот во Античка Грција]]{{·}} [[Плоштад Свети Марко]] {{·}} [[Џек Бауер]] {{·}} [[Ед, Ед и Еди]] {{·}}
----
|valign=top|