Разлика помеѓу преработките на „Логика на непрецизноста“

с
нема опис на уредувањето
с
с
* [[Автомобил]]ски и други потсистеми за возила, како [[автоматски пренос]], [[Anti-lock braking system|АБС]] и [[брзинска контрола]] (на пр. [[едношинска железница|едношинската железница]] во Токио)
* [[Камера|Камери]]
* [[Дигитална обработка на слики]], како [[edgeпронаоѓање detectionна рабови]] (контуризација)
* [[Садомијачка|Садомијачки]]
* [[Лифт]]ови
* Програмот [[Massive (програм)|Massive]] користен за филмовите „[[Господарот на прстените (филм)|Господарот на прстените]]“, кој овозможил огромните војски да се движат на случаен, но сепак складен начин
* Проценка на [[рудно наоѓалиште|рудни наоѓалишта]]
* [[РаспознавањеПрепознавање на шаришеми]] кај [[Далечински сензор|далечинските сензори]]
* [[Готвач на ориз|Готвачи на ориз]]
* [[Вештачка интелигенција]] во [[Видеоигра|видеоигри]]
* [[Парадокс на купот]]
* [[Перспективизам]]
* [[Распознавање на шеми]]
* [[Pattern recognition]]
* [[Петр Хајек]]
* [[Приближно множество]]