Разлика помеѓу преработките на „Земјоделство на Инките“

нема опис на уредувањето
с (Бот менува: Category -> Категорија)
 
'''Земјоделството на Инките''' била една од најважните гранки во [[Општество на Инките|општеството]] од кое зависело населението. Плодноста на почвата во Империјата вила голема, со голема влажност и добра обработка. Со адаптирањето на претходно стекнатите техники во новите земјоделски средини им овозможувало голем профит и со тоа производство во нови земјоделски средини. Овие земјоделски достигнувања не би биле достигнати без [[работна сила]]. Овие технологии биле многу успешни, па дури и денес некои од нив се користат<ref>{{es icon}} http://www.eclac.cl/publicaciones/xml/1/5541/lcl1413_Cap8-10.pdf</ref><ref>{{es icon}} http://www.cusichaca.org/PDF/2.%20%20Presentacion%20de%20la%20Institucion%20CUSICHACA.pdf</ref>.
 
== Видете исто така==
*[[Инки]]
 
==Референци==
*{{es icon}} Muxica Editores: ''Culturas Prehispánicas'' ISBN 9972-617-10-6.
*Rivero Luque: ''The use of the chakitaqlla in the Andes'', 1987.
 
== Видете исто така==
{{portalpar|Инки|Banner of the Inca Empire.svg|65}}
*[[Инки]]
*[[Тавантинсују]]
 
 
{{Инки-никулец}}