Отвори го главното мени

Промени

Додадени 22 бајти, пред 9 години
с
нема опис на уредувањето
Еден [[барион]] со шармантен кварк е наречен ламбда со симбол Λ<sup>+</sup><sub>c</sub>. Тој се состои од udc и има маса од 2281 MeV/c².
 
 
{{Честички}}
[[Категорија:Елементарни честици]]