Разлика помеѓу преработките на „Неорганска хемија“

нема опис на уредувањето
{{Внимание}}
Неорганска [[хемија]] е гранка на хемијата која се занимава со изучување на својствата на неорганските соединенија. Ова поле ги покрива соединенијата на сите елементи од периодниот систем освен, големиот број на органски соединенија, кои се пак предмет на органската хемија. Разликата меѓу двете дисциплини е далеку од апсолутна. [[Оранометална хемија]] е пример област каде што и двете дисциплини делат заеднички интерес.
 
'''Неорганска [[хемија]]''' е гранка на хемијата која се занимава со изучување на својствата на неорганските соединенија. Ова поле ги покрива соединенијата на сите елементи од периодниот систем освен, големиот број на органски соединенија, кои се пак предмет на органската хемија. Разликата меѓу двете дисциплини е далеку од апсолутна. [[Оранометална хемија]] е пример област каде што и двете дисциплини делат заеднички интерес.
 
{{Хемија-никулец}}
[[Категорија:Хемија]]