Македонски Авиотранспорт: Разлика помеѓу преработките

с (Бот додава Шаблон: Без извори)
 
Авиокомпанијата МАТ беше формирана на 16 јануари 1994 и започна со летање на 23 јуни истата година. Прва релација која што беше воведена беше на линијата Скопје - Цирих. Првиот авион кој беше во целосна сопственост на МАТ е Canadair CRJ-900, кој е во сопственост од септември 2006. Во моментов авиокомпанијата е згасната и сите операции се запрени.
 
Оваа компанија е забрането да летаат над земјата, и во Грција поради дебата за името Македонија и не постои друга компанија, чие име е грчка македонски ерлајнс ", подружница на [[Olympic Airways]]", основана од неколку години порано.
 
Компанијата, исто така, е забрането да летаат во некои европски области како што се Германија и Италија, бидејќи на воздушниот сообраќај за контрола на неплатени давачки.
 
== Дестинации на кои летал МАТ во минатото ==
Анонимен корисник