Разлика помеѓу преработките на „Економска географија“

с (Бот додава Шаблон: Без извори)
==Поделба на економската географија==
 
Економската географијагеогрефија според одредени услови и фактори се дели на: општа економска географија, која ја изучува разместеноста на производството во светски размери, посебна или регионална економска географија, која ја изучува разместеноста на производството во рамките на една држава или на едно географско лодрачје и гранска економска географија, која ги проучува одделните стопански гранки и во зависност од предметот на проучување се дели на: аграрна географија, индустриска географија, сообраќајна географија, тргoвска географија, туристичка географија и др.
 
[[Категорија:Географија]]
Анонимен корисник