Разлика помеѓу преработките на „Римски диктатор“

с
(Создадена страница со: {{Римска влада}} Во периодите кога Римската држава, обично по продирањето н...)
 
* 292 г. п.н.е. – [[Апиј Клавдиј Цеко]]
* 285 г. п.н.е. – [[Апиј Клавдиј Цеко]]
* 249 г. п.н.е. – [[Ауло Атилиј Кајатин]], по катастрофата кај Дрепан, за време на [[Прва пунска војна|Првата пунска војна]]
* 221–219 г. п.н.е. – [[Квинт Фабиј Максим Кунктатор]]
* 217 г. п.н.е. – [[Квинт Фабиј Максим Кунктатор]], за време на [[Втората пунска војна]]
3.883

уредувања