Конфедерација на слободни синдикати: Разлика помеѓу преработките

[непроверена преработка][непроверена преработка]
Избришана содржина Додадена содржина
с Бот додава Шаблон: Без извори
Нема опис на уредувањето
Ред 1:
{{Без извори|датум=ноември 2009}}
Biten izvor e da se obratite do maticnata kuka Mepso kade raboti gospodinot koj e sega pretsedatel i ke dobiete konkretni informacii kako e postanat pretsedatel.
 
Nie kako vraboteni vo Mepso se prasuvame dali ne e bitno liceto koe vrsi sega takva funkcija koja mu ja dade Dojcin za zasluga sto bez da prasa ili da se izjasnat vrabotenite dali sakaat da odat vo drug sindikat po avtomatizam go prefrlija vo KSS i rasturi zlatna organizacija.
No eden den i nie ke imame pravo da si go kazeme svoeto.
Dali ne treba barem vo najmala raka da ima nekakvo obrazovanie,pa ve molime koga ke ja ureduvate stranata navedete gi osnovnite podatoci.
 
 
 
 
'''Конфедерацијата на слободни синдикати''' (КСС) е [[синдикален сојуз]] во [[Република Македонија]], формиран на [[28 декември]] [[2005]] година по отцепувањето на [[Синдикат за образование, наука и култура|Синдикатот за образование, наука и култура]] на чело со [[Дојчин Цветановски]] од [[Сојуз на синдикатите на Македонија|Сојузот на синдикатите на Македонија]] (ССМ). Од ноември 2007 година претседател на КСС е [[Раско Мишкоски]], а претходно претседател беше Светлана Петровиќ од [[Синдикат на финансиските организации|Синдикатот на финансиските организации]].
Во 2005 година во редовите на ССМ се разгорува судир помеѓу претседателот на ССМ, Ванчо Муратовски и претседателот на СОНК, Дојчин Цветановски.
Како резултат на овој судир СОНК се отцепи од ССМ и стана основниот двигател и невиден растурач на синдикалното движeње и подржувач на сите законски измени кои се против правата на работниците што на 28 декември 2005 година доведе до формирање на нов синдикален сојуз, на Конфедерацијата на слободни синдикати.
 
Конфедерацијата на слободни Синдикати предводена од спомнатите лицности се најголемиот синдикат кој ги подржува сите намалувања на правата на работниците со на неколку пати бланко подржани промени на законот за работн односи.
Во оваа федерација(КСС)на Членувањето е по директива и ако се видат кои се се Членки во КСС ке ви биде јасно дека нема ниту една организација од приватниот Сектор што укажува на капацитетот на демократскиот пристап.
 
 
КСС е формирана како резултат на судирот помеѓу Дојчин Цветановски и лидерот на ССМ, [[Ванчо Муратовски]]. Според оценката на Цветановски, ССМ и Муратовски се блиски до владата предводена од [[СДСМ]] и не се грижат за работничките права.