Разлика помеѓу преработките на „Јовица Тасевски - Етернијан“

izvorot ne naveduva originalna publikacija
(извор)
(izvorot ne naveduva originalna publikacija)
{{Без извори|датум=октомври 2009}}
{{Инфокутија Личност
| име = Јовица Тасевски - Етернијан
| деца =
}}
'''Јовица Тасевски - Етернијан''' (роден на [[25 јули]] [[1976]] год. во {{роден во|Скопје|Република Македонија}}) е [[Република Македонија|македонски]] [[Поезија|поет]], [[Есеј|есеист]], [[Критика|критичар]] и преведувач<ref>[http://www.vbm.mk/cobiss/cobiss_mk Дипломирал општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ -en Скопје.htm ВиртуелнаРаботи во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје и уредник е на списанието за литература, уметност и култура „Стремеж“ - [[Прилеп]]. Член е на [[Друштво на писателите на Македонија|Друштвото на писателите на Македонија]], Друштвото за компаративна книжевност на Македонија, Британското поетско друштво (mkThe /Poetry enSociety)]</ref> и Светското поетско друштво.
 
Дипломирал општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ - Скопје. Работи во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје и уредник е на списанието за литература, уметност и култура „Стремеж“ - [[Прилеп]]. Член е на [[Друштво на писателите на Македонија|Друштвото на писателите на Македонија]], Друштвото за компаративна книжевност на Македонија, Британското поетско друштво (The Poetry Society) и Светското поетско друштво.
 
==Литературно творештво==
 
[http://eternijan.blogspot.com Блог на Јовица Тасевски - Етернијан]
 
==Извори==
<references/>
 
{{МакЛит}}