Орман (Петричко): Разлика помеѓу преработките

Додадени 689 бајти ,  пред 12 години
== Географиja и местоположба ==
Селото се наоѓа во југоисточните падини на планината [[Огражден]]. Во близина тече реката [[Струмичка река|Струмица]].
 
Село Кавракирово се наоѓа северозападно од општинскиот центар Петрич во јужните поли на Огражден планина во Петричко котлина. Климата е преходносредиземноморски со максимум зимски и летен минимум на врнежите. Просечната годишна врнежи сума е околу 700 милиметра. Близина на селото тече реката Струмица, која Огражден землището му од југ. Соседните села се Първомай и Михнево.
 
== Историja ==
Анонимен корисник