Разлика помеѓу преработките на „Александар Прокопиев“

(започната статија)
 
 
==Творештво==
 
Проза: Младиот мајстор на Играта, 1983; …или…, 1987; Пловидба кон Југ, 1988; Слово за змијата, 1992; Арс аматориа, 1997 (избор раскази на српски); Арс аматориа, 1998.
Есеи: Дали Калимах беше постмодернист?, 1994.
 
* Младиот мајстор на Играта (раскази), 1983
123

уредувања