Отвори го главното мени

Промени

с
нема опис на уредувањето
{{никулец}}
 
'''ГНУ Лиценцата за слободна документација''' (''GNU Free Documentation License'') е [[копилефт]] лиценца за [[слободна содржина]], творенастворена од [[Фондација за слободен софтвер|Фондацијата за слободен софтвер]] во рамки на проектот [[ГНУ]]. Таа е двојник на [[ГНУ Општа Јавна Лиценца]] која се односи на пишани творби. Актуелната лиценца е под верзија 1.2, а официјалниот текст може да се прегледа на http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html.
 
[[Категорија:Википедија]]