Охридска пастрмка: Разлика помеѓу преработките

'''Охридската пастрмка''' секогаш живее во Охридско езеро|Охридското езеро. Денот го поминува во длабочините и на места што се доста оддалечени од брегот, а на површината на водата испливува навечер, кога лови муви. Понекогаш приоѓа до самиот брег, во плитките води, барајќи храна од подводните растенија.
 
'''Охридската белвица''' се наоѓа само во најдланоките места на езерото и тоа до 200 м и се мрести на зима како [[поточна пастрмка поточната пастрмка. Се почесто се лови, па се претпоставува дека и се заканува истребување.
 
== Размножување ==
Анонимен корисник