Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Македонија“

 
:Луѓе. Свесни ли сте. Оваа информација сè уште стои во статијата. Очигледно е дека одамна ја немаме проверено статијата, за да констатираме за промените, но се сложувам дека ова не треба да стои и дека подобро би било да има посебна статија за Марко Чаласан. Наместо ова, подобро ќе биде да се напише нешто за развојот на овие стопански гранки и за ефектите од нив, отколку да се пишува за вакви работи.--[[User:Kiril Simeonovski|Kiril Simeonovski]] <small>([[User talk:Kiril Simeonovski|разговор]])</small> 17:27, 10 август 2009 (UTC)
 
== Административна подела Македоније ==
 
Желео бих да средим чланке о градовима и селима Македоније на српској википедији, али ме мучи једна ствар: Македонија је подељена на општине, а 10 општина чини Скопље. Да ли то значи да је Скопље једини прави град у Македонији, да Македонија има 33 градска насеља (Берово, Битољ, Богданци, Валандово, Велес, Виница, Гостивар, Дебар, Делчево, Демир Хисар, Демир Капија, Ђевђелија, Злетово, Кавадарци, Кичево, Кочани, Кратово, Крива Паланка, Крушево, Куманово, Лагадин, Македонска Каменица, Македонски Брод, Неготино, Охрид, Пехчево, Прилеп, Пробиштип, Радовиште, Ресен, Свети Никола, Струга, Струмица, Тетово и Штип), а да је све остало село? --[[Корисник:BokicaK|<font style="background: black" face="Courier" color="white">'''&nbsp;Bojan&nbsp;'''</font>]][[Разговор со корисником:BokicaK|<font style="background: white" face="Courier" color="black">'''&nbsp;Razgovor&nbsp;'''</font>]] 16:26, 23 октомври 2009 (UTC)
206

уредувања