Vekip8

Членува од 28 октомври 2008
Додадени 76 бајти ,  пред 11 година
с
sitno
с (sitno)
с (sitno)
|}
==Придонеси (132134)==
* '''Зоологија (128130)''':
** '''''Мечки (34)''''': [[Американска црна мечка]], [[Гризли]], [[Евроазиска кафеава мечка]], [[Кафеава мечка]], [[Малајска мечка]], [[Очилна мечка]], [[Тромава мечка]], [[Азиска црна мечка]], [[Џиновска панда]], [[Џуџеста панда]], [[Сиријска кафеава мечка]], [[Тибетска сина мечка]], [[Хималајска кафеава мечка]], [[Пештерска мечка]], [[Формозанска црна мечка]], [[Тромава мечка од Шри Ланка]], [[Пештерска мечка од Флорида]], [[Arctodus simus]], [[Ursus americanus cinnamomum]], [[Јапонска црна мечка]], [[Ursus thibetanus laniger]], [[Балучистанска црна мечка]], [[Атласка мечка]], [[Мексиканско Гризли]], [[Ursus inopinatus]], [[Ursus americanus carlottae]], [[Кермод]], [[Бергманова мечка]], [[Гоби мечка]], [[Сибирска кафеава мечка]], [[Апенинска кафеава мечка]], [[Амурска кафеава мечка]], [[Кафеава мечка од Камчатка]], [[Кодиак]]
** '''''Нилски коњи (14)''''': [[Hippopotamidae]], [[Choeropsis]], [[Пигмејски нилски коњ]], [[Мадагаскарски пигмејски нилски коњ]], [[Европски нилски коњ]], [[Критски џуџест нилски коњ]], '''[[Нилски коњ]]'''[[Image:Golden star.svg|17px]], [[Кипарски џуџест нилски коњ]], [[Малтешки нилски коњ]], [[Сицилијански нилски коњ]], [[Hippopotamus gorgops]], [[Hippopotamus laloumena]], [[Мадагаскарски нилски коњ]], [[Hexaprotodon]]‎
** '''''Крокодиловидни (34)''''': [[Крокодил]], [[Crocodylus]], [[Џуџест крокодил]], [[Сијамски крокодил]], [[Индијски крокодил]], [[Филипински крокодил]], [[Новогвинејски крокодил]], [[Американски крокодил]], [[Ориноко крокодил]], [[Мексикански крокодил]], [[Кубански крокодил]], [[Африкански крокодил]], [[Слатководен крокодил]], [[Морски крокодил]], [[Нилски крокодил]], '''[[Крокодиловидни]]'''[[Image:Golden star.svg|17px]], [[Gavialidae]], [[Лажен гавијал]], [[Гавијал]], [[Alligatoridae]], [[Caimaninae]], [[Paleosuchus]], [[Кувиеров џуџест кајман]], [[Шнејдеров кајман]], [[Caiman]], [[Јакаре кајман]], [[Очилен кајман]], [[Широко-муцест кајман]], [[Црн кајман]], [[Alligatorinae]], [[Алигатор]], [[Кинески алигатор]], [[Американски алигатор]], [[Густав (крокодил)|Густав]]
** '''''Носорози (13)''''': '''[[Носорог]]'''[[Image:Golden star.svg|17px]], [[Rhinoceros]], [[Dicerorhinus]], [[Црн носорог]], [[Источен црн носорог]], [[Западен црн носорог]], [[Јужнозападен црн носорог]], [[Јужноцентрален црн носорог]], [[Бел носорог]], [[Северен бел носорог‎]], [[Суматрански носорог]], [[Индиски носорог]], [[Јавански носорог]]
** '''''Мачки (3335)''''': [[Pantherinae]], [[Снежен леопард]], [[Големи мачки]], [[Neofelis]], [[Борнејски облачен леопард]], [[Облачен леопард]], [[Формозански облачен леопард]], [[Panthera]], [[Јагуар]], '''[[Леопард]]'''[[Image:Golden star.svg|17px]], [[Индокинески леопард]], [[Јавански леопард]], [[Индиски леопард]], [[Амурски леопард]], [[Севернокинески леопард]], [[Африкански леопард]], [[Леопард од Шри Ланка]], [[Арапски леопард]], [[Персиски леопард]], [[Занзибарски леопард]], [[Барбарски леопард]], [[Синајски леопард]], [[Панар леопард]], [[Леопардот од Рудрапрајаг]], [[Леопардот од централните провинции]], [[Леопардот од Гумалапур]], [[Леопардот од ридовите Јелагири]], [[Анадолиски леопард]], '''[[Тигар]]'''[[Image:Golden star.svg|17px]], [[Бенгалски тигар]], [[Индокинески тигар]], [[Малајски тигар]], [[Суматрански тигар]], [[Јужнокинески тигар]], [[Тринилски тигар]]
1.224

уредувања