Разлика помеѓу преработките на „Бугарија“

 
=== Музика ===
* [[Ана-Марија Равнополска-Дин]]
* [[Борис Христов]]
* [[Валја Балканска]]
* [[Силви Вартан]]
 
=== Сликарство ===
[[Податотека:Konstantin Velichkov - Florentinetz.jpg|thumb|right|180px|''Флорентинец'', Константин Величков]]
* [[Константин Величков]]
* [[Иван Мрквичка]]
* [[Владимир Димитров]]
 
=== Литература ===
* [[Иван Вазов]]
* [[Елин Пелин]]
* [[Христо Ботев]]
* [[Јордан Јовков]]
* [[Пејо Јаворов]]
* [[Димитар Талев]]
* [[Павел Вежинов]]
 
== Визен режим со Република Македонија ==
129

уредувања