Разлика помеѓу преработките на „Термоелектронска емисија“

нема опис на уредувањето
(Термоелектронска емисија)
 
'''Термоелектронска емисија''' се вика појавата на емитирање на [[електрон]]и од вжештени површини на [[метал]]ите, а електроните што се емитирани се нарекуваат [[термоелектрони]].
 
{{Хемија-никулец}}
 
[[Категорија:Хемија]]