Разлика помеѓу преработките на „Википедија:ВикиПроект Географија“

**урбанизација и др.
*одржување на постоечките географски портали и создавање на нови (Видете:'''[[Википедија:ВикиПроект Портали|ВикиПроект Портали]]''').
 
===Потребни статии===
Сè со цел да се подобри квалитетот, а и квантитетот на географските статии на македонската Википедија, ВикиПрокет Географија има своја листа на потребни статии. Во таа листа се наведени статии кои ги нема на нашата Википедија, а би требало да ги има. Покрај ова, видете и статии кои треба да се прошират. За подетален преглед видете:
 
*[[Википедија:ВикиПроект Географија/Потребни статии|Потребни статии од областа на географијата]]
*[[Википедија:ВикиПроект Географија/Статии за проширување|Статии од областа на географија кои треба да се прошират]].
 
==Учесници==