Разлика помеѓу преработките на „C Sharp“

Одземени 4 бајти ,  пред 12 години
(Креирана страница со: Овој програмски јазик е создаден од Microsoft под иницијатива на Microsoft. NET, а потоа одобрен ...)
 
• C# апликациите се штедливи на меморија и потрошувачката на енергијата при нивната обработка, јазикот не е изработен за да се натпреварува во способноста при извршување и големината со програмскиот јазик C или со асемблерски јазик.
 
===ИСТОРИЈА===
 
За време на создавањето на јазикот од страна на .NET Framework, библиотеките беа оригинално напишани на јазик/компајлер наречен Simple Managed C (SMC). Во Јануари 1999, Andres Hejlsberg формира тим за да изгради нов јазик кој со текот на времето бил наречен Cool, кој се потпирал на “C like Object Language”. Microsoft имал намера да го задржи името “Cool” како крајно име на јазикој. Со текот на времето проектот на .Net бил јавно објавен на Professional Developers Conference (професионалната развивачка конференција) во јули 2000. Јазикот бил преименуван во C#, а класичните библиотеки и ASP.NET биле влез во јазикот.
 
Двата типа се растегливи со типови избрани од корисникот.
 
 
 
==ИМЕТО НА ЈАЗИКОТ==