Разлика помеѓу преработките на „Предлошка:Политика на Индонезија“

нема опис на уредувањето
**[[Кабинет на Индонезија|Кабинет]]
*'''Законодавна власт'''
**[[Народно Советодавносоветодавно Собраниесобрание]]
**[[Регионален Претставничкипретставнички Советсовет]]
**[[Народен Претставничкипретставнички Советсовет]]
*'''Правна власт'''
**[[Врховен Судсуд на Индонезија|Врховен Судсуд]]
**[[Уставен Судсуд на Индонезија|Уставен Судсуд]]
**[[Правна Комисијакомисија на Индонезија|Правна Комисијакомисија]]
----
*[[Избори во Индонезија|Избори]]