Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Прирачник за стилот“

с
Отстрането уредувањето на 77.29.16.140 (разговор), вратено на последната верзија на Guitardemon666
с (Отстрането уредувањето на 77.29.16.140 (разговор), вратено на последната верзија на Guitardemon666)
 
Најдобро е да се користат што е помалку врски пред болдираниот наслов, за да се оневозможи оптеретување на читателот. Првиот параграф треба да започне со декларативна и директна реченица. Идеално, првата реченица треба веднаш да му овозможи на читателот кој знае се за темата на статијата одговор на прашањата 'Што е тоа?', 'Кој е тој/таа?' и 'Зошто е ова значајно?'.
 
 
 
[[Слика:wiki.png|глобус]]
 
====Овозможете пристапен преглед====