Разлика помеѓу преработките на „Логика на непрецизноста“

с
 
=== Предикатна фази логика===
Овие ја прошируваат фази логиката со додавање на [[универзален квантификатор|универзални]] и [[егзистенцијален квантификатор|егзистенцијални квантификатори]] на начин сличен на начинот на кој се создава [[предикатна логика]] од [[исказна логика|исказната логика]]. Семантиката на универзалниот (односно егзистенцијалниот) кватификатор во [[tт-normнормативна fuzzyфази logicsлогика|т-нормативните фази логики]] е [[инфимум]] (односно [[супремум]]) на степените на вистинитост на инстанците на кватификуваната потформула.
 
=== Виши фази логики ===