Разлика помеѓу преработките на „Квадратна стапка“

с
(Креирана страница со: '''Квадратната стапка''' (англ. ''square foot'') е британска / [[амер...)
 
*feet², foot², ft²
 
Во архитектурата често се употребува, полниот назив или пак „по квадратна стапка“ (''per square foot''), додека за [[недвижности]] и плаовипланови на објекти се користи прост квадрат прецртан со дијагонална линија. Понекогаш мерката се запишува и како квадрат со вертикална линија што го дели на пола:
 
1 инч (inch) = 2.54 [[сантиметар|сантиметри]]