Разлика помеѓу преработките на „Хари Потер и Пламениот пехар“

Нема измена во големината ,  пред 10 години
нема опис на уредувањето
Избрани се Виктор Крум од Durmstrang , Флор Делакур од Beauxbatons и седрик Григориј од Hogwart . Но пехарот исфрла уште едно име , а тоа е името на Хари Потер. Бидејќи хари сам неможел да го стави името во пехарот, тоа гонаправил некој возрасен.
Во училиштето пристигнува нов наставник по "Одбрана од Мрачни Сили" , односно тоа е Лудо-Окиот Муди. Тој е стар пријател на Дамблдор , кој има пратено голем број на Смртојади во Азкабан.
 
'''
'''ПРВАТА ЗАДАЧА:'''
 
Оваа задача се состои во грабнување на златнотот јајце кое е чувано од огромен змеј, а тоа јајце е потребно за продолжување понатаму.
Анонимен корисник