Љубомир Јанев: Разлика помеѓу преработките

Нема измена во големината ,  пред 12 години
нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
'''Љубомир Јанев''' (роден на [[24 декември]] [[1962]] година во [[Кочани]]) беше градоначалник на [[Општина Кочани]] од 2000 до 2002 и од 2005 до 2009 година и кинистер за заштита на животна средина и просторно планирање од 20042002 до 20052004.
 
Основното и средното образование ги завршува во родниот град. Основното образование го завршува во училиштето „Раде Кратовче“, а средното во Гимназијата со економски паралелки „Љупчо Сантов“. Во октомври 1982 година се запишува на Градежен факултет во [[Скопје]] којшто го завршува и се стекнува со Диплома за Градежен инженер. Првото вработување, по завршувањето на факултетот, му е во Градежното претпријатие „Бетон“ во Кочани во 1989 година, на местото инженер на објект. Постепено напредувајќи во кариерата, од местото инженер на објект, во 1996 година доаѓа на местото технички директор на „Бетон“, до 1998 година кога станува и Генерален директор на „Бетон“ во Кочани.