Разлика помеѓу преработките на „Филолошки факултет „Блаже Конески“ - Скопје“

с (Бот менува: Image -> Податотека)
*[[Љубен Лапе]].
 
== КатегдриКатедри ==
Додипломските студии на факултетот траат четири години, а од [[2005]] година наставата се изведува според критериумите на [[ЕКТС|европскиот кредит трансфер систем]] и [[Болоњска декларација|Болоњската декларација]]. Наставно-научната работа на факултет е организирана и се изведува преку десет катедри. Се организираат последипломски студии од научните области јазик и книжевност, и тоа<ref>[http://www.flf.ukim.edu.mk/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B8/tabid/66/Default.aspx www.flf.edu.mk] Катедри при факултетот {{mk}}</ref>: