Разлика помеѓу преработките на „Јовица Тасевски - Етернијан“

проширување
(поправка)
(проширување)
| деца =
}}
'''Јовица Тасевски - Етернијан''' (роден на [[25 јули]] [[1976]] год. во {{роден во|Скопје|Република Македонија}}) е [[Република Македонија|македонски]] [[Поезија|поет]], [[Есеј|есеист]], [[Критика|критичар]] и преведувач. Дипломирал општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ - Скопје. Работи во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ - Скопје и уредник е на списанието за литература, уметност и култура „Стремеж“ - [[Прилеп]]. Член е на [[Друштво на писателите на Македонија|Друштвото на писателите на Македонија]] и на, Друштвото за компаративна книжевност на Македонија, Британското поетско друштво (The Poetry Society) и Светското поетско друштво.
 
==Литературно творештво==
Анонимен корисник