Франција на Олимписките игри: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
[непроверена преработка][непроверена преработка]
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
|-
! Вкупно !! 191 !! 212 !! 233 !! 636
|}
 
 
===Медали на ЗОИ===
{|class="wikitable" border="2" cellpadding="2" cellspacing="0" style="text-align:center"
|- bgcolor="#efefef"
! colspan=4 style="border-right:0px;";| '''Медали на ЗОИ'''
| style="border-left:0px"; | [[Слика:Olympic rings.svg|50п]]
|- bgcolor="#efefef"
|align=left|'''Место '''
| bgcolor="gold" |[[Слика:Med 1.png|Злато]] '''Злато'''
| bgcolor="silver" |[[Слика:Med 2.png|Сребро]] '''Сребро'''
| bgcolor="CC9966" |[[Слика:Med 3.png|Бронза]] '''Бронза'''
| '''Вкупно'''
|-style="background:#ccccff"
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1924|1924 Шамони]] || 0 || 0 || 3 || 3
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1928|1928 Сент Мориц]] || 1 || 0 || 0 || 1
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1932|1932 Лејк Плесид]] || 1 || 0 || 0 || 1
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1936|1936. Гармиш-Партенкирхен]] || 0 || 0 || 1 || 1
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1948|1948. Сент Мориц]] || 2 || 1 || 2 || 5
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1952|1952 Осло]] || 0 || 0 || 1 || 1
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1956|1956. Кортина д'Ампецо]] || 0 || 0 || 0 || 0
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1960|1960. Скво Вали]] || 1 || 0 || 2 || 3
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1964|1964. Инсбрук]] || 3 || 4 || 0 || 7
|-style="background:#ccccff"
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1968|1968. Гренобл]] || 4 || 3 || 2 || 9
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1972|1972. Сапоро]] || 0 || 1 || 2 || 3
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1976|1976. Инсбрук]] || 0 || 0 || 1 || 1
|-
|align=left | [[Зимски олимписки игри - 1980|1980. Лејк Плесид]] || 0 || 0 || 1 || 1
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1984|1984. Сараево]] || 0 || 1 || 2 || 3
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1988|1988. Калгари]] || 1 || 0 || 1 || 2
|-style="background:#ccccff"
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1992|1992. Албервил]] || 3 || 5 || 1 || 9
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1994|1994. Лилехамер]] || 0 || 1 || 4 || 5
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 1998|1998. Нагано]] || 2 || 1 || 5 || 8
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 2002|2002. Солт Лејк Сити]] || 4 || 5 || 2 || 11
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 2006|2006. Торино]] || 3 || 2 || 4 || 9
|-
|align=left| [[Зимски олимписки игри - 2012|2010. Ванкувер]] || || || ||
|-
! Вкупно !! 25 !! 24 !! 34 !! 83
|}