Разлика помеѓу преработките на „Франција на Олимписките игри“

нема опис на уредувањето
 
Националниот олимписки комитет на Франција ''(-{Comité National Olympique et Sportif Français}-)'' бил основан од страна на [[МОК]] во [[1894]] година.
 
 
==Медаи==
 
===Медали на ЛОИ===
{|class="wikitable" border="2" cellpadding="2" cellspacing="0" style="text-align:center"
|- bgcolor="#efefef"
! colspan=4 style="border-right:0px;";| '''Медали на ЛОИ'''
| style="border-left:0px"; | [[Слика:Olympic rings.svg|50п]]
|- bgcolor="#efefef"
|align=left|'''Место'''
| bgcolor="gold" |[[Слика:Med 1.png|Злато]] '''Злато'''
| bgcolor="silver" |[[Слика:Med 2.png|Сребро]] '''Сребро'''
| bgcolor="CC9966" |[[Слика:Med 3.png|Бронза]] '''Бронза'''
| '''Вкупно'''
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1896|1896 Атина]] || 5 || 4 || 2 || 11
|-style="background:#ccccff"
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1900|1900 Париз]] || 26 || 41 || 34 || 101
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1904|1904 Сент Луис]] || 0 || 0 || 0 || 0
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1908|1908 Лондон]] || 5 || 5 || 9 || 19
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1912|1912 Штокхолм]] || 7 || 4 || 3 || 14
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1920|1920 Антверпен]] || 9 || 19 || 13 || 41
|-style="background:#ccccff"
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1924|1924 Париз]] || 13 || 15 || 10 || 38
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1928|1928 Амстердам]] || 6 || 10 || 5 || 21
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1932|1932 Лос Анџелес]] || 10 || 5 || 4 || 19
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1936|1936 Берлин]] || 7 || 6 || 6 || 19
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1948|1948 Лондон]] || 10 || 6 || 13 || 29
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1952|1952 Хелсинки]] || 6 || 6 || 6 || 18
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1956|1956 Мелбурн и Стокхолм]] || 4 || 4 || 6 || 14
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1960|1960 Рим]] || 0 || 2 || 3 || 5
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1964|1964 Токио]] || 1 || 8 || 6 || 15
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1968|1968 Мексико Сити]] || 7 || 3 || 5 || 15
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1972|1972 Минхен]] || 2 || 4 || 7 || 13
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1976|1976 Монтреал]] || 2 || 3 || 4 || 9
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1980|1980 Москва]] || 6 || 5 || 3 || 14
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1984|1984 Лос Анџелес]] || 5 || 7 || 16 || 28
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1988|1988 Сеул]] || 6 || 4 || 6 || 16
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1992|1992 Барселона]] || 8 || 5 || 16 || 29
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 1996|1996 Атланта]] || 15 || 7 || 15 || 37
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 2000|2000 Сиднеј]] || 13 || 14 || 11 || 38
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 2004|2004 Атина]] || 11 || 9 || 13 || 33
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 2008|2008 Пекинг]] || 7 || 16 || 17 || 40
|-
|align=left| [[Летни олимписки игри - 2012|2012 Лондон]] || || || ||
|-
! Вкупно !! 191 !! 212 !! 233 !! 636
|}