Разлика помеѓу преработките на „Казабланка (филм)“

нема опис на уредувањето
 
Популарност Големата на филмот се гледа Во големиот број награди кои ова ремек дело ГИ има освоено. Мегју нив се, 8 номинации за Оскара од кои освојува три: Најдобар Биоскоп, Најдобра Режија и сценарио Најдобро.
Во 1999 се најдува на 2 место, е пред него само "ЦитизенCitizen КанеKane", топ 100 на листати на Американскиот Филмски Институт. Во 2007 на оваа листа "КазабланкаCasablanca" се најду на третото место. Пред него се "Цитизен Кане" на прво и "Тхе кум" на второ место како најдобри филмови на сите времиња.
Во 2006 година на сценариото "КазабланкаCasablanca" Во Категорија на 101 сценарију избрано е најдобро за сценарио на сите времиња.
репликата од филмот "Play it Sam, Play "As Time Goes By ", се наогја на 28 место на Топ 100 реплика на сите времиња избрани од Американскиот Филмски Институт.
 
Анонимен корисник