Boyan

Додадени 535 бајти ,  пред 12 години
с
Не се мешај кај што не те чеша!
Нема опис на уредувањето
с (Не се мешај кај што не те чеша!)
<div style="width:98%; height:700px; padding:10px; overflow:scroll; border:2px solid white;">
{{Цитат|“I know of two tragic histories in the world - that of Ireland and that of Macedonia. Both of them have been deprived and tormented.” - Roger Casement (1864 - 1916), ирски патриот и револуционер.}}
 
{{Цитат|Значит, името бугарин во Македониiа, со коiе сега експлуатираат бугрите, никак не iет национално, и затоа никоi од македонците немат прао со него да експлуатират македонцките интереси во негоа полза. Никоi не ни имат дадено прао заради него да ни се набркуваат бугарите во нашите работи.}}
 
{{Цитат|“А ако Македониiа до сега со мали исклу'чеiн'а се iет развиiала оддел'но од Бугариiа и Србиiа, то она можит да чинит и за однапред, ушче поеке, шчо пропагандите: бугарцка и србцка употребуваат сите и дозволени и не дозволени стретства да искоренат во нашиiот народен жиот се самобитно, се '''чисто македонцко'''. Самосталното политично развиiаiн'е на Македониiа iет необходност, као нешчо, без коiе ниiе не ке располагаме со доста стретства да се бориме со пропагандите за сочувуаiн'е од ниф нашата национална самобитност.” - Крсте Петков Мисирков.}}