Разлика помеѓу преработките на „Официјални имиња на СССР“

с
нема опис на уредувањето
с
с
|-
|||||<!--Оставете ја оваа линија за поделба помеѓу јазиците на ССР од јазиците на АССР-->
|-
||[[Јакутски јазик|Јакутски]]||ССРС||||Советскай Союз
|-
||[[Осетски јазик|Осетски]]||ССРЦ||Советон Социалистон Республикæты Цæдис||Советон Цæдис
|-
||[[ЧавашТатарски јазик|ЧавашТатарски]]||СССР||Социаллă Совет РеспубликисенСоциалистик СоюзĕРеспубликалар Союзы||Советлар Союзы
|-
||[[ТатарскиЧаваш јазик|ТатарскиЧаваш]]||СССР||Социаллă Совет СоциалистикРеспубликисен Республикалар СоюзыСоюзĕ||Советлар Союзы
|-
||[[Јакутски јазик|Јакутски]]||ССРС||||Советскай Союз
|-
||[[Фински јазик|Фински]]||SNTL||Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liitto||Neuvostoliitto <!-- Karelian ASSR -->
13.850

уредувања