Разлика помеѓу преработките на „Влада на Македонија од 2006“

нема опис на уредувањето
с
На [[Парламентарни избори 2006 година|Парламентарните Избори 2006]], коалицијата предводена од [[ВМРО-ДПМНЕ]] предводенаосвои однајмногу гласови, а нејзиниот лидер [[Никола Груевски]] гона доби[[28 гласотЈули]] надоби граѓанитемандат за создавање на нова влада. По конституирањето на Парламентот на 28 Јули 2006, Мандатарот Груевски од Претседателот [[Бранко Црвенковски]]. гоНовата добивлада мандатоте заизгласана создавањево Собранието на новаРепублика влада.Македонија Вона новата[[28 Владаавгуст]], наа Републикаво Македонијанејзиниот состав севлегоа:
 
*[[Никола Груевски]] ([[ВМРО-ДПМНЕ]]) - премиер
*[[Живко Јанкуловски]] ([[Нова социјалдемократска партија|НСДП]]) - потпретседател на влада
 
*[[Љупчо Мешков]] ([[Либерална партија на Македонија|ЛПЛПМ]]) - министер за труд и социјаласоцијална политика
 
*[[Михајло Маневски]] ([[ВМРО-ДПМНЕ]]) - министер за правда
*[[Зоран Ставревски]] ([[ВМРО-ДПМНЕ]]) - потпретседател за економски прашања
 
*[[Аце Спасеновски]] ([[Социјалистичка партија на Македонија|СПСПМ]]) министер - министер за земјоделство
 
*[[Зоран Коњановски]] ([[ВМРО-ДПМНЕ]]) - министер за локална самоуправа
 
==Надворешни врски==
*[http://www.vlada.mk Влада на Република Македонија]
 
[[Категорија:Влади на Република Македонија]]
6.069

уредувања