Разлика помеѓу преработките на „Народна Република Бугарија“

врска ти немаше реч.
(ovie dve ne se soodvetni)
(врска ти немаше реч.)
'''Народна република Бугарија''' (НРБ) ебило официјалното име на [[Бугарија]] од [[15 септември]] [[1946]] г.,до кога[[15 еноември]] проведен[[1990]]. референдумотВо за1990 република,година досе 15одржал ноемвриреферендум 1990за г.,преименување когана Народнадржавата републикаи Бугарија е преименуванаменување на Републикаполитичкото Бугаријауредување.
 
{{Буг-никулец}}